Make a Turban Headband

Make a turban headband. headband crochet pattern- ear warmer crochet pattern pdf – amorecraftylife.com #crochet #crochetpattern

De flesta av oss skulle ha svårt att titta på spetsar och inte undra på dess ursprung, produktion och historia, vilket har gett oss dess unika skönhet. Tips, som det visar sig, är mycket gammalt. Uppgifterna om dess skapelse går tillbaka till år 2500 f.Kr. Tillbaka när i den antika staden Theben i Egypten konstaterades att den prydde olika gravar. Hänvisningar till detta värdefulla material finns redan i Bibeln Jesaja. Genom historien har det blivit en favorit bland europeiska kungar, en favorit bland brudar, ett komplement till kläderna för religiösa och politiska värdighetsmän och den oändliga prydnaden av barnföremål med känslig skönhet.


Det rika arvet från eleganta modetrender kan spåras tillbaka till 1100- och 1200-talet. Sedan dessa tidiga tider har många stilar och tekniker för spetsframställning utvecklats. Belgien benämns ofta "modernt spets födelseplats", och dagens banbrytande tekniker kan fortfarande spåras tillbaka till de traditionella banbrytande teknikerna i de flamländska provinserna i Belgien. "Needle Lace", även kallad "Renässans eller Bryssel" spets, produceras till exempel i Aalst-regionen. "Bobbin Lace" är en utsökt specialitet av Brugge, en magnifik stad i västra Belgien. Produktionen av dessa skosnören är mycket dyr. De tillverkas därför inte för kommersiella ändamål.


Även om tillverkningen av spetsar är ett gammalt hantverk, blev produktionen av äkta eller moderna spetsar inte betydande förrän i slutet av 15-talet och början av 1500-talet. Produktionen av detta vackra tyg, som antogs av europeiska länder som Belgien, Ryssland, Irland, Spanien och Ungern, användes av olika familjer, kungar och religiösa ledare. Medan bomullstrådar ofta används idag, använder Vintage spetsar linne, siden, silver eller guldtrådar.


Vid sekelskiftet använde hantverkare spetsen för att uttrycka sitt eget konstnärliga arv. 1758 upptäcker en fransk spetsmakare den osynliga metoden att sätta ihop mindre bitar eller remsor med en nål. Denna teknik kallades "point de racroc". Efter att ha upptäckt denna teknik blomstrades branschen främst i Italien, med Venedig som handelscentrum.


Som historien säger var detta vackra tyg så inflytelserikt för samhället att i vissa europeiska städer var det bara människor över en viss social klass som fick bära det. Inspektörerna var vid stadens portar, och om någon gick in i staden som inte hade någon beskrivning av spetsar, beordrades de att klippa upp dem eller ansiktsbränna.


Visste du det? - Begreppet "precis snörda", som vanligtvis används för ärliga personer, härrör från det faktum att europeiska damer hade på sig korsetter som sattes upp och därför ansågs lämpliga och värdiga.


Typer av tips definierade av deras tillverkning:


Nålspets - Tillverkad med nål och tråd - det mest flexibla sättet att göra spets; Vissa purister anser Needle Lace vara toppen av spetsframställning.